01. 08. 2021

Po roce opět zlatí

Ríša Struška a Dan Fabikovič jsou opět Mistry republiky, tentokrát v kategorii U18. Kromě nich se na MČR probojovaly i další naše týmy (dvojice): Štěpán Míček – Filip Častečka, Honza Mrověc – Kuba Krejčíček a Tadeáš Plewa spolu s pražským spoluhráčem Janem Neuschaeferem.

Už to zase cinklo! Po loňském titulu v kategorii U17 získali Ríša Struška s Danem Fabikovičem opět titul Mistrů republiky v beachvolejbalu, tentokrát v kategorii U18. Díky tomu, že jsou kluci v reprezentaci, prožili období covidu s minimálním tréninkovým mankem. Svůj velký díl na jejich úspěchu má také podpora Danovy maminky, bývalé vrcholové volejbalistky Lenky, která jim zajistila skvělou individuální přípravu. V sezóně hráli převážně mužské turnaje, na kterých dokazovali, že volejbal hrát umí jak v hale, tak na písku. V beachvolejbale se prosadili i proti starším a mnohem zkušenějším dvojicím, získali skalp například české dvojky - páru Dumek- Berčík. Mistrovství republiky v Chodově bylo pro ně vrcholem domácí sezóny s cílem kvalifikovat se na Mistrovství Evropy ve Slovinsku. S tlakem v roli favoritů se vyrovnali velmi dobře a v celém turnaji neztratili jediný set. Ukázali, že umí hrát soustředěně po celý zápas a zaslouženě získali jak titul, tak nominaci na již zmíněné Mistrovství Evropy konající se začátkem září.

Kromě nich se na MČR probojovaly i další naše týmy (dvojice): Štěpán Míček – Filip Častečka, Honza Mrověc – Kuba Krejčíček a Tadeáš Plewa spolu s pražským spoluhráčem Janem Neuschaeferem. Vyzdvihnout bych chtěl Štěpána s Filipem, kteří skončili sedmí, ale poslední zápas museli skrečovat, jelikož si Štěpán natáhl břišní sval a rozhodli jsme se neriskovat zranění.

Myslím si, že byť nejsme beachvolejbalový oddíl, je vidět, že volejbal je jen jeden a práce na písku se nám vyplatí i v halové sezóně. Danovi s Ríšou, i ostatním děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu a celého projektu a přejeme jim, aby se dokázali prosadit i na ME, byť to bude na písku jejich mezinárodní premiéra. Pokud by kluky chtěl ještě někdo vidět u nás v akci, může se přijít podívat 19.-22.8.2021 do Prahy na FIVB World tour 2 hvězdičky, na který kluci dostali díky letošním výsledkům divokou kartu do kvalifikace.