25. 09. 2021

Junioři začali sezonu projektovým zápasem

Po dvou neodehraných sezonách se kluci moc těšili až si opět zahrají. Sezonu 1.ligy juniorů zahájili na domácím hřišti s partnerským týmem Green Volley Frýdek-Místek.

Po dvou neodehraných sezonách se kluci moc těšili až si opět zahrají. Byť někteří již zahájili sezonu minulý týden na Extralize kadetů. Většina z nich už do hry nezasáhla a zůstala sedět na lavičce nebo nehrála vůbec. I přesto, že jsme se v prvním kole potkali v rámci projektu s partnerským týmem, bylo se na co těšit.

Byl jsem zvědavý jak na tom kluci budou a hlavně co ukáží ti nejmladší. Na nahrávce hru dirigoval Bláža, jediný věkem opravdový junior, ale na kůlech hráli hráči ročníku 2006. Hra byla samozřejmě na začátku sezony neurovnaná se spoustou chyb, ale nakonec rozhodla právě větší útočná síla kluků Blue Volley. Green nás tlačil na podání, kdy cíleně trefoval naše libero Ondru Klose, ze kterého ale s každým přibývajícím míčem opadávala nervozita a jeho výkon měl po celou dobu stoupající úroveň. Ostatní přihrávači mu pomohli a tak jsme ten tlak ustáli. Tvrdý skákaný servis v podání Honzy Hrnčárka a efektivnější útok jak Honzy, tak Kuby Jonszta znamenaly v konečném součtu vítězství 3:0.

I druhý zápas měl více méně stejný průběh a oba týmy prostřídali všechny svoje hráče. Kluci tak zahájili sezonu dvěma výhrami a věřím, že je to bude dále motivovat k práci na trénincích.

Přeci jen jsme měli na hřišti více hráčů, kteří se minulý týden zapojili do rozstřelu Extraligy kadetů jak v projektových družstvech, tak v družstvech na hostování.

Na závěr při pohledu na hřiště nemám strach, že by nám v ročnících 2005 a 2006 nerostly zajímavé typy hráčů.