15. 07. 2024

​Příměstský tábor Ostraváčku v Ostravě Třebovicích

V týdnu od 8. července do 12. července se v Ostravě Třebovicích konal příměstský tábor, který přinesl dětem nezapomenutelné zážitky plné sportu a tvoření. Každý den od 8:00 do 16:00 se děti věnovaly různým aktivitám, které jim nejen poskytly zábavu, ale také je naučily novým dovednostem.

Středa byla výjimečná celodenním výletem do ZOO Ostrava. Děti měly možnost nejen prozkoumat rozmanité expozice, ale také se aktivně zapojit do vzdělávacích aktivit. Vypracovávaly pracovní listy, které jim pomohly lépe porozumět životu zvířat, a zároveň měly prostor pro vlastní kreativitu, když kreslily obrázky zvířat, která viděly.

Páteční program završil týden návštěvou Planetária Ostrava. Děti zde zhlédly fascinující film o přežití dinosaurů, který je přenesl do doby, kdy tito obrovští tvorové vládli Zemi. Po filmu si také prošly výstavu exponátů, kde mohly vidět modely planet a další vesmírné objekty.

Celý tábor byl organizován s důrazem na aktivní trávení volného času a vzdělávání formou hry a zážitků. Děti odcházely domů nejen unavené, ale hlavně plné nových poznatků a dojmů, které jim jistě zůstanou v paměti ještě dlouho.

Těšíme se na další společné zážitky plné zábavy, kreativity a hlavně sportu!

Tým Ostraváčku