18. 08. 2024

Sportovní soustředění a příměstský tábor Albrechtice

Příměstský tábor určený sportovcům U14 a U16 Klubu Blue Volley Ostrava proběhl zkraje srpna 2024. Již týden před zahájením tábora se však sportovalo na písku, což dětem posloužilo jako zahřívací kolo ke zvládnutí větší zátěže, která byla přizpůsobena třem výkonnostním skupinám: starší žáci U 16, mladší žáci U14, mladší skupina Ostraváček – Abrechtičánek jejíž spoluúčast nás obzvlášť potěšila.

Vedení ZŠ Albrechtice nás jako vždy přivítalo s otevřenou náručí a poskytlo nám maximální pohodlí. Měli jsme k dispozici sportoviště včetně sportovního materiálu i třídy, ve kterých jsme se ubytovali. Stejně skvěle se o nás (tak jako v loňském roce) postarali zaměstnanci místní pizzerie. Moc nám tam chutnalo a už se těšíme na příští sezónu!

Děti byly se vším spokojené. Kromě výborného jídla se jim líbil také program tábora. S nejmenším nadšením se, podle očekávání, setkalo ranní vstávání a bolavé svaly. Ve chvíli, kdy byly povoleny mobily a tablety však děti na veškeré své chmury zázračně zapomněly a každý večer si dopřávaly odpočinek u filmu.

Věřím, že soustředění nepřineslo jen mnoho krásných zážitků pro všechny zúčastněné, ale také zlepšení fyzické formy hráčů tak, aby byli v následující sezóně co nejúspěšnější.

Závěrem bych velmi rád poděkoval vedení ZŠ Albrechtice u Českého Těšína za veškeré zázemí a podporu a v neposlední řadě klubu Blue Volley Ostrava za finanční pokrytí stravy a cestovného.

Said Habboudji

Šéftrenér žactva