30. 10. 2021

Do Havířova jsme jeli jako jasný favorit dvojzápasu

Do Havířova jsme jeli jako jasný favorit dvojzápasu 1. ligy juniorů a hned první set nám dal za pravdu.

Díky ostrému podání Blažka jsme vedli rychle 10:0 a set jsme si v klidu dohráli, druhý set jsme začali mírně rozpačitě, ale v půlce setu jsme se soupeři při podání Kundela a Hlaváče, díky dohraným bodovkám z obou kůlů, trhli a vedení jsme už nepustili. Ve třetím setu byla naše převaha opět jasně vidět a první utkání jsme rozdílem nejen jedné třídy vyhráli 3:0.

Na začátku druhého utkání byla na našem týmu vidět jistá bohorovnost a podcenění soupeře, který se vinou našich zbytečných chyb hlavně na podání a absence soustředění v poli dostal do vedení, my jsme však aspoň vzdáleně začali hrát svou hru a set jsme dotáhli do vítězného konce. Druhý set byl hlavně stoprocentním útokem Kundela, jemuž zdatně sekundoval druhý smečař Plemeník, i přes mírnou počáteční nervozitu, opět pevně v našich rukou. Do třetí sady nastupoval už zcela rezignovaný soupeř a nemohlo to dopadnout jinak, než naším vítězstvím, v posledním dějství se zaskvěl výbornými útoky blokař Lichý a tým dokráčel lehce k zisku druhého skalpu Havířova.

Po dobu obou zápasů s výjimkou počátku druhého utkání byla k vidění ze strany Blue Volley Ostrava celá řada zdařilých především útočných akcí, kdy si nahrávač Blažek dělal za asistence všech útočníků ze soupeře dobrý den. Obrana na síti se po většinu zápasu znamenitě soustředila a soupeř měl problém se vůbec dostat kvalitním útokem na stranu hostujícího týmu. Mírně vázla mezihra a stávalo se, že i jednoduché balóny sem-tam vinou ztráty koncentrace zbytečně spadly, nebo jsme si je nedostatečně zpracovali.