06. 02. 2022

Další úspěšný víkend

​V uplynulém týdnu se nám opět roztočila kola soutěží (alespoň v našem podání) standartní rychlostí. Ve čtvrtek jsme zvládli dohrávku Regionální ligy kadetů s Opavou, v sobotu malé derby o první místo s klukama z Red Volley, další dvojzápas 2.ligy mužů s Kojetínem a v 1.lize juniorů souboj o první místo také s Kojetínem. Byť to byly většinou venkovní zápasy, bylo vidět, že kluci neztratili nic ze své chuti vítězit na všech frontách.

Vítězstvím s Opavou a Red Volley je víceméně jasné, že ukořistíme titul v Regionální lize kadetů, bodová plichta 3:3 v 1. lize juniorů v Kojetíně zase znamenala udržení 1.místa s jednobodovým náskokem (ale stále máme dva zápasy k dobru) a dvě jednoznačné výhry v 2. lize mužů nás přibližují k jasně deklarovanému a vysněnému cíli účasti v baráži o 1.ligu mužů, druhou nejvyšší soutěž dospělých.

Nyní se již vrátíme k utkání 2. ligy mužů. Po sobotní ztrátě Holubic v domácím prostředí s Palkovicemi (Holubice vyhrály dvakrát 3:2 a ztratili tak dva body) jsme odjížděli do Kojetína s tím, že pokud zvládneme zápasy s týmem bojujícím o přežití v 2. lize opět se přiblížíme k našemu hlavnímu sezónnímu cíli. Sice jsme byli v tabulce tři body za Holubicemi, ale měli jsme o 4 zápasy méně. Pokud bychom vyhráli bez ztráty bodu, náskok Holubic by byl pouze jednobodový a 4 zápasy navíc by nám stále zůstávaly navíc k dobru.

Domácí nastoupili ve velmi mladé sestavě, rozhodli se dohrát sezónu více méně s juniory a připravit si je tak do budoucnosti. Byť i za nás hrají většinou kadeti a junioři, byl rozdíl od prvního balonu znát. Zatímco naši kluci kralují oběma soutěžím, jak Extralize kadetů, tak juniorů, a sebevědomí si tak přenáší i do jiných zápasů, domácí naopak nesplnili očekávání. Už teď je jisté, že se nedostanou na domácí Mistrovství ČR v juniorské kategorii, a na jejich víře v úspěch je to znát. Přehráli jsme je ve všech činnostech, ale nejmarkantněji to bylo vidět na útoku a obraně na síti, kde jsme oba zápasy kralovali. Vystřídali jsme všechny hráče, které jsme měli k dispozici a potěšující bylo, že obraz hry byl stále stejný. My nahoře a oni dole. Jsem rád, že i další naši mladí získávají cenné zkušenosti v soutěži mužů (Tadeáš Plewa) a nijak se to neprojevuje na výsledcích. Věřím, že i ve zbylých zápasech se nám bude dařit udržet laťku stejně vysoko, a dostaneme tak v dubnu možnost poprat se o vysněnou 1. ligu mužů.

Michal Provazník

trenér