19. 02. 2022

O dva kroky blíž

Zatímco první půlku sezony jsme hráli téměř všechny zápasy doma, ve druhé to máme logicky naopak. Další výjezd, další cesta k Brnu, tentokrát do Šlapanic, které se po slušném začátku přesunuly do pásma bojujícího o setrvání v soutěži, takže každá výhra, každý bod pro ně mají cenu zlata. Šlapanice jsou navíc týmem bojovníků, který umí využívat svého domácího prostředí. Chytrou kombinací ženských a mužských zápasů si pomáhá k velkému počtu diváků a bouřlivé atmosféře.

První zápas nás čekal v jedenáct hodin, protože před námi hrály již zmiňované ženy. Jako tradičně jsem nezačali ani v 11 hodin, ale o 30 minut později, protože se zápas žen natáhl. Tím bylo dané, že v druhém zápase nebudeme mít k dispozici Danďu (Fabikoviče), Ríšu (Strušku) a Ondru (Romana), kteří večer hráli 1.ligu mužů ve Starém Městě. I proto jsme rozložili síly a první zápas začali s mladou sestavou. Po prohraném prvním setu a nepříliš dobře rozehraném druhém jsem musel dát na hřiště Jiříka (Bendu), kterého jsme původně chtěli šetřit, protože byl po nemoci. Zvládli jsme vypjatou koncovku druhého setu, a třetí a čtvrtý set byl již v naší režii. Kluci ukázali, že svými fyzickými parametry jsou již někde jinde, a když přišlo zklidnění i ve volejbalovém umu, získali jsme další tři body.

Před druhým zápasem, který začal až po 16 hodině (holky prostě volejbal baví, a tak zásadně hrají maratóny) jsme měli informaci, že Holubice - náš hlavní soupeř o výhru v 2.lige mužů, prohrál jedno utkání na Morávce. Tím se nám otevřela šance navýšit náskok na čele tabulky. Zkušení mazáci pod vedením kapitána Vojty Mukařovského si zápas pohlídali a kromě krátké ztráty koncentrace ve třetím setu, kdy jsme dali čichnout k balónu bojovným domácím, jsme zápas v pohodě ukočírovali k 19. vítězství v sezoně a utrhli se tak Holubicím na 4 body.

Vzhledem k tomu, že máme navíc o tři zápasy méně, jdeme do závěrečné třetiny s příjemným bodovým polštářem. Ten je pro nás obrovsky důležitý, neboť zvládnout kombinaci Extraligy kadetů a Extraligy juniorů, 2. ligy mužů a 1. ligy mužů je téměř nemožné, a tak skládáme sestavu vždy z týdne na týden dle toho, jak je v daných soutěžích právě nutné. Tento týden nás čeká klasický trojboj – 2. liga mužů včetně čtvrteční dohrávky, souběžně s ní Extraliga kadetů a jako bonbónek první dva zápasy play down 1. ligy mužů. Pokud bychom tenhle hektický víkend zvládli, mohli bychom se až do baráží či finálových turnajů mládežnických kategorií věnovat přípravě bez ohledu na další výsledky. Klobouk dolů před tím, co kluci v posledních týdnech zvládají.

Michal Provazník

trenér

Další fotky naleznete ZDE.