27. 02. 2022

Tentokrát jsme se v první skupině neudrželi

V průběhu víkendu 26.- 27.2. 2022 se konal ve Frýdku-Místku pátý turnaj Extraligy kadetů. Vzhledem k tomu, že třetina družstva vypomáhala v rámci klubové strategie v 1.a 2.lize mužů, dostali příležitost si hrát všichni hráči týmu.

Hned v prvním utkání došlo k derby mezi Blue Volley Ostrava a Green Volley Frýdek-Místek. Když jsme byli úspěšnější na podání a přesnější hlavně v útoku středem, dokázali jsme zvítězit 3:0.

Po krátké přestávce nás čekal lídr soutěže družstvo Českých Budějovic. Tady to už bylo na podání horší. Ve všech setech jsme drželi krok do 15 -17 bodů a potom se to hroutilo. Porážka 0:3 byla zasloužená.

V neděli jsme začínali zápasem proti Lvům Praha a utkání s ,,Pražáky" bylo hlavně v koncovkách setů vyhrocené.
První a druhý set se opět lomil kolem dvacítky v náš neprospěch hlavně tím, že Lvi úspěšně kombinovali způsob podání, na což jsme špatně reagovali. Třetí set se hrál pod naší taktovkou a bylo tam konečně pořádné srdíčko a naše vítězství. Bohužel jsme si tento výkon nepřenesli do čtvrtého setu a velmi hloupě jsme ho prohráli. Celkem tedy 3:1 pro Lvy Praha.


Do posledního utkání s Kojetínem zasáhli hlavně hráči, kteří zatím mají nejméně zkušeností. Tady se projevila větší ostřílenost Kojetína a také jeho potřeba získat body do celkového umístění. Prohráváme 3:0 a jdeme se balit.

Při hodnocení statistiky, kterou dělal zraněný Honza Mrověc nám vychází rozdílné výsledky.
Zatímco v útoku středem jsme nejlepší, tak na podání jsme skoro tragédií. Nejsme schopni si uvědomit důležitost této činnosti a stále se v ní topíme.

Radovan Podola

trenér