13. 03. 2022

Základní část sezony téměř za námi

Po hektickém týdnu ve 2. lize mužů (čtvrteční dohrávka s Morávkou, sobotní dvojzápas venku na Morávce a nedělní předehrávka s Valašským Meziříčím) nás čeká krátký odpočinek a následně začneme přípravu na vrcholnou část letošní sezony. Tak jako o týden dříve v Extralize juniorů jsme se stali vítězi základní části a kvalifikovali se tak na finálový turnaj Mistrovství republiky, jsme si vítězstvím v D skupině 2. ligy mužů zajistili účast v kvalifikaci o 1. ligu mužů, což je pro letošní sezonu prioritní cíl.

Dosavadní část sezony ukázala, že sázka na práci s mládeží se vyplácí - 2 týmy na finále Extraligy kadetů, 2 týmy na finále Extraligy juniorů, a tým složený z nejtalentovanějších hráčů ročníků 2003, 2004 a 2005 doplněný o staré veterány typu Tomáše Širokého je schopný se úspěšně měřit i s nejlepšími týmy ve 2. lize mužů. Také hostování čtyř kadetů - Sztolarik, Struška, Roman, Fabikovič v první lize mužů přináší důležité srovnání před kvalifikačními boji. V zápasech, které jsme odehráli minulý týden se ukázalo, že pokud nastoupíme v nejsilnější sestavě, nemusí být postup do 1. ligy mužů utopií. Jsem velmi rád, že jak mladí, tak i „starší“ tuto ambici přijali za svou, a jdou společně za naším cílem. Neřeší, zda jsou zrovna na hřišti nebo na lavičce, vzájemně se podporují a každý do týmu přináší něco co ho posouvá dále. Věřím, že pokud všichni udrží svůj přístup, vyhnou se nám zranění a budeme se moci společně připravovat, podaří se nám na vytouženou 1. ligu dosáhnout. Kombinace mužské extraligy a druhé nejvyšší soutěže by tak od příští sezony byla ideálním propojením mládežnického a profesionálního sportu v rámci projektu Volley Beskydy.

Chtěl bych poděkovat Holubicím, Morávce, a dalším týmům naší soutěžní skupiny, že nám umožnili přesouvat kolidující zápasy s mládežnickými extraligami a věřím, že nás dobře připravili na boje o postup.

Zatím netušíme jakým způsobem se kvalifikace bude hrát, ale na termín 23.-24.4.2022 se moc těšíme a děkujeme všem za dosavadní podporu.

Michal Provazník

trenér