20. 03. 2022

Poslední extraligový turnaj kadetů před MČR

​Třetí březnový víkend 19. - 20.3.2022 byl ve znamení posledního kola Extraligy kadetů pod pořadatelskou hlavičkou VK Ostrava.

Volejbalový klub VK Ostrava byl i naším prvním soupeřem a byl na nás herně připravený. V prvním setu jsme se neuměli rozkoukat a brzy byl závěr. Další sety již byly vyrovnanější, ale naší nekázní na podání jsme se stále zabíjeli, což se projevilo jak v druhém, tak i ve třetím setu. Prohráváme 3:0 (17, 23, 22).

Dalším soupeřem je družstvo Kladna, které si tento víkend přijelo užít jen s 6 hráči. Utkání je spíše o tom, co se Kladnu povolí a brzy je tu naše vítězství 3:0 (18,11,14).

V neděli nastupujeme proti věčně uhádanému Liberci a je to nepěkná tahanice, o kterou se zasloužil i velmi slabý rozhodčí, který chvílemi vypadal, jako by pískal poprvé. Sport se zvrhnul v nepěknou podívanou, ve které zvládáme lépe koncovky a nakonec vítězíme 3:1 (27,-22,15, 22).

Poslední utkání je derby s Green Volley. Kluci se znají a tak nechybí hecování. Jelikož jsme o trochu lepší na středu sítě a možná i blocích, tak vyhráváme po vyrovnaných koncovkách 3:0 (23,21,25).

Přestože jsme opět hráli v okleštěné sestavě, dokázali se s tím kluci až na první utkání poprat a získávat body. Do hry se zapojili všichni hráči a někteří si zkusili i jiné posty. Nejhorší naší činností však nadále zůstává efektivita podání, kde stále hodně chybujeme a pouštíme soupeře do hry.

Radovan Podola

trenér