18. 09. 2022

Kvalifikační turnaj U18 se odehrál doma

​O proběhlém víkendu se na hale v Nové Bělé konal první letošní turnaj extraligy kategorie U18. Díky výsledkům z minulé sezóny, kdy naši hráči Blue Volley Ostrava vyhráli Mistrovství České republiky kadetů jsme měli možnost tento turnaj pořádat. Kvalifikace je nesmírně důležitá pro další průběh sezóny, a tak jsme byli rádi za možnost hrát na domácí palubovce s podporou našich fanoušků.

První zápas jsme odehráli v sobotu od 10:00 hodin proti nováčkovi soutěže Šlapanicím. Začátek zápasu byl podle předpokladů velice nervózní a bylo znát, že kluci dlouho nehráli soutěžní zápas. Postupem času jsme se zklidnili a díky výhře v prvním setu 25:21 jsme se dostali do svého herního tempa, vyhráli hladce zbývající dva sety 25:13 a 25:12 a celkově zvítězili 3:0. Sestava: Strnadel (nahrávač), Jonszta (smečař), Šamánek (smečař), Gross (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař)

Druhý zápas nás čekal odpoledne v 15 hodin proti vždy silné Příbrami. První set jsme začali velmi dobře a nebojácně. Soupeře jsme zaskočili výbornou hrou v poli a na bloku a dohrávali jsme si chycené míče. Z toho také vyústilo naše vedení až o 4 body v koncovce setu. Bohužel jsme se nedokázali vypořádat s kvalitním podáním hráčů z Příbrami a set prohráváme nejtěsnějším rozdílem dvou bodů 25:23. Další dva sety jsme již na Příbram nenašli recept a prohráváme je 25:15 a 25:19. Sestava: Strnadel (nahrávač), Jonszta (smečař), Šamánek (smečař), Gross (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař)

V neděli nás čekal od 11hodin poslední zápas proti Velkému Meziříčí. Byl to také rozhodující zápas o druhé místo, který měl rozhodnout do jaké skupiny budeme zařazeni pro další turnaj. Zápas začali lépe hosté, kdy se nám nedařila souhra na útoku a padali nám lehké míče na zem. První set prohráváme 25:20. Do druhého setu jsme vstoupili lépe a od začátku setu jsme si udržovali náskok několika bodů. Trochu jsme si z druhého setu udělali drama, když jsme nedokázali otočit lehké podání soupeře a musela tak rozhodnout koncovka, kterou jsme nakonec zvládli a vyhráli tak 25:23. Třetí a čtvrtý set byl jako přes kopírák. Oba týmy se přetahovali o vedení v setu a byli k vidění pěkné výměny na obou stranách. Možná nám chybělo i trochu štěstíčka, abychom tento zápas dotáhli do vítězného. Oba dva sety prohráváme opět nejtěsnějším rozdílem dvou bodů 28:26 a 27:25. Po zápase bylo na našich hráčích vidět zklamání, ale za mě jako za trenéra jsem rád za každý takovýto zápas, který dá klukům potřebné zkušenosti do dalších takto vypjatých zápasů kterých nás čeká ještě spousta. Sestava: Strnadel (nahrávač), Jonszta (smečař), Šamánek (libero), Gross (smečař), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Střídali: Fülop (smečař)

Závěrem bych také zmínil účast na turnaji našich dvou starších žáků Alexe Lučeva a Jakuba Bohoňka, pro které to byl první kontakt s týmem U18 a věřím, že budou součástí týmu i na následující turnaje.

Chci poděkovat všem, kteří se na turnaji podíleli, především Pavle a Market, které nám výjimečně pro první turnaj pomohly, rodičům Marťe a Romanovi za super bufet, který pro všechny účastníky turnaje připravili. Věříme, že další domácí klání již zvládneme bez posil jiných Blue družstev a vytvoříme stabilní fanklub a bufet s rodiči hráčů U18.

Jakub Salon

hlavní trenér