01. 10. 2022

Premiéra v 1.lize mužů

Tento víkend byl pro nás opravdu hektický. Kluci se objevovali jak v UNIQA Extralize mužů, 1.lize mužů, tak i v rozstřelu Extraligy U20, kde obhajujeme titul. Pro tuto sezonu je ale prioritou mladíků 1. liga. Po loňském úspěšném vystoupení, kdy za pomoci „veteránů“ vyhráli moravskou skupinu 2.ligy a následně uspěli v baráži o postup do 1.ligy, vstoupili hoši do této sezony „sami“, pouze se svým trenérem na lavičce připraveným pro případ vrcholné nouze.

Hned na úvod jsme doma přivítali dva celky ze středu loňské tabulky, a protože cílem pro tuto sezonu je postup do play off, tedy osm nejlepších, bylo otázkou, jak bude naše výkonost vypadat hned na začátku. V prvním zápase s TJ ČZU Praha hráči naplno okusili rozdíl mezi mládežnickým a dospělým volejbalem, kdy ani výborný výkon v prvním setu, zvládnutá koncovka druhého a vedení 24:19 ve třetím, nezajistilo hladké vítězství. Rozdíl mezi „dětským“ a dospělým volejbalem je primárně v tom, že zatímco v „dětském“ za vás takto jasné vedení dohraje soupeř nějakou vlastní chybou, v dospělém si toto musíte uhrát sami. Každá zkušenost a každý neúspěch je cenný, pokud se z něj kluci poučí, a věřím, že tak jako zvládli následný třetí set dovést do vítězného konce, dokážou se příště vyvarovat i zmíněného zaváhání v koncovce. Tři body po prvním zápase zahřály u srdce a kluci se chystali na sobotní dopolední souboj s „B“ týmem Dukly Liberec, ve kterém působí i hráči „A“ týmu.

Byť je i pro nás hala na 6.ZŠ ve Frýdku-Místku venkovním prostředím, zvládli jsme tento zápas lépe a po oboustranně slušném výkonu jsme mohli připočítat další tři body do tabulky. Liberec jsme přehrávali středem sítě, a i v mezihře jsme byli o něco lepší. Máme za sebou první a hned šestibodový víkend a těšíme se na další souboje v 1.lize mužů.

Michal Provazník

Trenér

Další fotky najdete ZDE.