23. 10. 2022

Extraliga U18 pokračovala po rozstřelu turnajem v Nymburku

Opět po měsíci jsme mohli zažít atmosféru zápasů Extraligy U18 a to na druhém turnaji, který hostil Nymburk. Po umístění v rozřazovacím turnaji, na kterém jsme obsadili konečné třetí místo jsme byli nasazeni do čtvrté výkonnostní skupiny a postupně jsme změřili síly s týmy Kolína, Plzně, Nymburka a Karlovarska. Na turnaj jsme odjeli v obměněné sestavě, kdy nám na výpomoc z projektového týmu Green Volley Frýdek-Místek přišel nahrávač Jonáš Šonovský a na hostování z Krnova také nahrávač Jan Krusberský.

Po náročné cestě nás v sobotu jako první čekal zápas s Kolínem. Kvality soupeře jsme neznali, a tak jsme do každého zápasu šli s respektem k soupeři a soustředili jsme se na kvalitu naší hry. Nakonec se ukázalo, že byl Kolín nejslabším protihráčem a pro nás dobrý soupeř na rozehrání. Začátek zápasu byl z naší strany nervózní, jak tomu po delší zápasové pauze bývá, ale během prvního setu již nebylo pochyb o tom, že tento souboj zvládneme. Vyhráli jsme 3:0 (8,16,16) a na hřiště se postupně dostali všichni hráči. Sestava: Šonovský (nahrávač), Jonszta (smečař), Šamánek (smečař), Vrubel (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař), Gross (smečař), Hula (univerzál), Krusberský (nahrávač)

Druhý zápas jsme odehráli proti Plzni. První set jsme zvládli výborně na podání a soupeře dostávali pod tlak, který jsme následně dokázali proměnit v body. Od druhého setu se hra začala vyrovnávat a sympatický výkon hráčů z Plzně sliboval pěknou hru. Nakonec tento zápas vyhráváme 3:0 (16,22,23) a bylo jasné, že se o postupu do lepší výkonnostní skupiny bude rozhodovat v neděli. Sestava: Šonovský (nahrávač), Jonszta (smečař), Šamánek (smečař), Vrubel (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař), Gross (smečař), Hula (univerzál), Krusberský (nahrávač)

V neděli na nás hned z rána čekal doposud neporažený Nymburk. Do boje jsme šli v pozměněné sestavě, kdy místo Honzy Šamánka nastoupil na smeči Adam Gross a místo univerzála Samuela Vrubela dostal důvěru Kuba Hula. Jsem moc rád, že to oba dva zvládli na výbornou a můžeme se tak spolehnout na širší hráčský kádr. Hned od prvních výměn bylo vidět, že jsme do Nymburku přijeli postoupit, a tak tomu také bylo. Nutno podotknout, že domácí hráli v šesti hráčích a neměli tak žádnou možnost střídání. Zápas jsme si pohlídali a konečný výsledek 3:0 (14,21,17) nás poslal o skupinu výše. Šonovský (nahrávač), Jonszta (smečař), Gross (smečař), Hula (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař), Hula (univerzál), Krusberský(nahrávač)

V posledním zápase proti Karlovarsku nám k postupu z prvního místa stačilo uhrát jeden set. Tak jsme k tomu také přistoupili a po vyhraném prvním setu dostali příležitost všichni hráči. Všechny zbylé sety měli nakonec stejný průběh. Vedení o 8 až 10 bodů pro nás bylo málo a nedokázali jsme uhrát míč na polovinu soupeře tak, aby z toho byl bod pro nás. Trápili jsme se v útoku, a nakonec jsme poslední zápas prohráli 3:1 (17,-31,-26,-24): Krusberský (nahrávač), Jonszta (smečař), Gross(smečař), Vrubel (univerzál), Vávra (blokař), Vitásek (blokař), Večeřa (libero) Střídali: Fülop (smečař), Šamánek (smečař), Hula (univerzál).

Víkend to byl vydařený a všichni jsme tak mohli slavit postup do lepší skupiny, kde 26. a 27. listopadu narazíme na tým z Ústí nad Labem, Nového Jičína, VK Ostravy a Nymburka.

Jakub Salon

hlavní trenér