18. 12. 2022

Poprvé bez bodu

​O víkendu nás čekal asi nejdelší trip v sezoně, kdy jsme hráli 1.ligu mužů v pátek v Brně, v sobotu v poledne ve Velkém Meziříčí, a pak jsme se ještě z částí kluků přesouvali na Extraligu mužů do Liberce.

Začátek sezony nás zastihl ještě v euforii loňských mistrovských mládežnických titulů a v kombinaci s tím, že jsme většinu zápasů 1. ligy hráli doma jsme měli rozjezd z říše snů. I bez dvou nejlepších hráčů, kteří byli v první polovině sezony zraněni, jsme se dokázali probít až do čela prvoligové tabulky. Letošní sezona je ale z pohledu tréninků pro nás složitější než loňská, protože 10 kluků je v maturitním ročníku a tím je ovlivněn i tréninkový proces. Na druhou stranu dostávají příležitost i další hráči a někteří z nich chytili příležitost za pačesy. Brno ani Velké Meziříčí nás tentokrát nepodcenilo a nastoupilo proti nám v nejsilnějších sestavách. V kombinaci s domácím prostředím, jejich dobrým výkonem a naším mírným zhoršením, jsme letos poprvé narazili. Díky dříve zmíněným důvodům, převážně tréninkovému manku, jsme nedokázali vzdorovat a neuhráli jsme ani set. Nemrzí mě tolik ani výsledek jako absence bojovnosti a uvidíme v lednu při pokračování, zda to bylo náhodné či zda je to trvalejší jev. Věřím, že si kluci o svátcích odpočinou a v novém roce 2023 do toho vletíme znova po hlavě. Předsezónní cíl: postup do play off, jsme změnili s ohledem na vývoj na snahu umístit se v první čtyřce tak, abychom měli případnou výhodu domácího prostředí ve vyrovnané sérii. Všechny týmy v soutěži 1.ligy mužů jsou velmi kvalitní a některé výsledky jsou ovlivněny účastí či neúčastí nejlepších hráčů, ať už díky vytížení v extralize dospělých, nebo pracovních povinností. I tak považuji hraní 1.ligy za jedinou možnou cestu dalšího růstu našich mladých hráčů a ukazuje se tak, že když se v mládežnické kategorii dobře pracuje, lze tuto soutěž s mladými hráči hrát na velmi dobré úrovni.

Přeji všem hráčům, trenérům, rodičům, kamarádům a příznivcům projektu Volley Beskydy klidné a pohodové vánoce a energický vstup se sportovním duchem do roku 2023.

Michal Provazník

předseda