15. 01. 2023

Návrat na druhé místo

​V letošním roce poprvé pokračovala 1.liga mužů, pro nás hlavní soutěž mladých perspektivních hráčů. Po neuvěřitelném začátku jsme se pevně usadili v první čtveřici mužských prvoligových týmů a před zápasy jsme figurovali na 3. místě s jistotou postupu do Play Off. Poslední zápasy tak jsou bojem o co nejlepší nasazení, se kterým je spojena výhoda domácího prostředí. Celky Lvů Praha a EGE Českých Budějovic jsou stejně jako náš tým farmami svých extraligových A týmů, a tak vždy záleží na tom, kdo je na zápas nominován, případně uvolněn.

Páteční zápas s Českými Budějovicemi jsme využili pro první ostré zapojení dlouhodobě zraněných mladíků Jiřího Bendy a Daniela Fabikoviče, aby co nejdříve a co nejvíc získali upět zápasovou praxi. Zápas byl jako na houpačce, dobré momenty jsme střídali se slabšími chvilkami (což se vzhledem k několikaměsíční pauze zaviněné zraněním dalo očekávat), ale hlavně jsme vyhořeli na příjmu. V tie brieku už se naše přihrávka stabilizovala a my si tak dokráčeli pro 2 body. Budějovice, byť jsou předposlední a nepřijely v nejlepší sestavě předvedly bojovný výkon.

Sobotní zápas proti Lvům jsme odehráli již bez kluků pendlujících do našeho A-čka, kteří jeli hrát do Příbrami, ale přesto jsme věřili v plný zisk bodů, protože i ostatní mladíci hrají od začátku sezony skvěle. I v tomto zápase dostal příležitost po téměř půlroční pauze zaviněné zraněním kolene další navrátilec Štěpán Míček. Po prvním setu, kdy jsme se rozkoukávali a vyrobili velké množství nevynucených chyb se projevila naše kvalita a mládí ze Lvů jsme v dalších dvou setech bez větších problémů přehráli, 3 body za zápas, 5 bodů za víkend nás posunulo na celkové druhé místo v 1. lize, hned za suverénní Bučovice.

V posledních čtyřech zápasech nás čekají 2 týmy z TOP čtyřky a svedeme tak přímý souboj o co nejlepší postavení před Play Off. Poslední dva zápasy hlavní části odehrajeme na domácím hřišti v pátek 10.února od 20 hodin s MFF UK v hale Sportovního gymnázia v Ostravě-Zábřehu a v sobotu 11. února s Hradcem Králové v hale v Nové Bělé od 11 hodin. Věříme, že nás fanoušci přijdou opět povzbudit a připravíme se na boje v Play Off, které si kluci v tomto formátu, a hlavně kategorii dospělých zahrají poprvé.


Michal Provazník

hlavní trenér