29. 01. 2023

Povedený víkend pro tým U18 Blue Volley Ostrava

Uplynulý víkend 28.-29.1.2023 odehrála naše U18-tka extraligový turnaj v Novém Jičíně. Na turnaj jsme odjížděli s cílem odehrát co nejlepší zápasy proti již kvalitním soupeřův ze druhé výkonnostní skupiny a zkusit zabojovat o co nejlepší umístění.

První zápas jsme odehráli proti Liberci, který nakonec celou skupinu ovládl a my jsme si tak ověřili, že můžeme hrát kvalitní volejbal se všemi týmy ve skupině. Sice jsme prohráli 3:1, ale bojovnost a obětavost kluků při každém míči nám dávala velkou šanci uspět v dalších zápasech. Sestava: Strnadel, Hula, Vávra, Vitásek, Jonszta, Gros,s libero Večeřa, Střídali: Šamánek, Fülop, Šonovský, Vrubel.

Druhý zápas nás čekal se Lvi Praha, kteří porazili Green Volley 3:2 a dalo se čekat, že budou po výhře na koni. Kluci se ničeho nezalekli a na soupeře vletěli hned od prvního míče. Bum, bum, bum a za hodinu a patnáct minut bylo hotovo. Vyhráváme 3:0 a těšíme se na bratrovražedný souboj, který odehrajeme v neděli od 12 hodin. Sestava: Šonovský, Hula, Vávra, Vitásek, Jonszta, Gross libero Večeřa, Střídali: Šamánek, Vrubel, Fülop.

Je neděle a všichni víme, co nás čeká. Green Volley Frýdek-Místek… tým plný kamarádů, spoluhráčů. Jsem rád, že měl zápas potřebnou šťávu, ale také nebyl nijak přehecovaný a dokázali oba týmy předvést pěkný volejbal. Výhra 3:1 nám dala velkou šanci se poprat o postup mezi nejlepších 5 týmů v extralize U18. Sestava: Šonovský, Vrubel, Vávra, Vitásek, Šamánek, Jonszta, libero Večeřa, Střídali: Hula, Fülop, Krusberský, Strnadel.

Poslední, a nakonec pro nás nejdůležitější zápas, jsme odehráli proti domácímu týmu z Nového Jičína. Od první chvíle byla z kluků cítit obrovská chuť a víra, že soupeře dokážeme porazit. Přes menší zádrhel ve druhém setu, kdy jsme dokázali otočit nepříznivý stav v náš prospěch a vyhrát set, jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme si vybojovali pro nadcházející turnaj U18 účast v elitní skupině. Blue Volley – Nový Jičín 3:0, sestava:Šonovský, Vrubel, Vávra, Vitásek, Šamánek, Jonszta, libero Večeřa, Střídali: Hula, Fülop, Krusberský, Strnadel

Všem klukům gratuluji k parádnímu výkonu a tento turnaj jsme odehráli jako opravdový TÝM!

Jakub Salon

hlavní trenér U18