01. 03. 2023

První výkonnostní skupina bez vyhraného setu…

​Tak bychom mohli ve zkratce zhodnotit víkendovou extraligu kategorie U18 pro Blue Volley Ostrava. Hodnocení celého víkendu nám zprostředkoval jeden z hráčů a to naše libero Jakub Večeřa. Ve víkendových dnech 18.-19. února 2023 jsme s našim extraligovým týmem U18 odehráli 4 těžké zápasy proti kvalitním soupeřům, ze kterých jsme si odnesli zkušenosti a pár proher. Už při odjezdu z Ostravy jsme s klukama byli trochu ve stresu, jelikož jsme odjížděli v oslabení oproti minulé extralize bez tří hráčů, kteří s námi hráli v základní sestavě. Další změnou pro nás bylo to, že s námi nejel náš hlavní trenér Jakub Salon, ale jel s námi asistent trenéra Said Habboudji, což pro nás byl nezvyk.

Při prvním setu prvního zápasu proti VK Příbram jsme tušili že nejspíše nevyhrajeme. Po konečném stavu prvního setu 9:25 jsme ale společně do dalšího setu šli naplno, a tak jsme Příbrami trošku zavařili, ale i tak si nás pohlídali a skončili jsme se stavem 0:3 (-9, -22, -23). Našim největším nepřítelem na hřišti jsme byli my sami a nedokázali jsme se navzájem povzbudit, ale právě naopak se navzájem rozhodit.

Když jsme nastoupili opět na palubovku tentokrát s trochu pozměněnou základní šestkou proti Kladnu, tak jsme bohužel bojovali ve stejném duchu jako v prvním zápase, a navíc jsme už byli unavení. Proti Kladnu jsme hráli zmateně, a tak si nás Kladno podalo 0:3 (-16, -13, -18).

Další den jsme v plné síle už s našim hlavním trenérem nastoupili na hřiště proti týmu, který vede celou tabulku extraligy, a to proti Českým Budějovicím. Na zápas jsme se dost těšili nebo alespoň já to tak vnímal. Byl to skvělý souboj, kde vládla zdravá napjatá atmosféra včetně divácké podpory, a tak jsme podali slušný sportovní výkon. Na Jihostroj to ale nestačilo. Opět konečný stav 0:3 (-17, -19, -13).

Naším posledním soupeřem byla Dukla Liberec, proti níž jsme nastoupili s cílem urvat alespoň jeden set. To se nám však nepodařilo. Zápas skončil stavem 0:3 (-14, -18, -15) pro Liberec.

Ze sportovního výletu do Českých Budějovic jsme si dovezli domů do Ostravy spoustu nových zážitků a zkušeností.

Hodnocení našeho univerzála Samuela Vrubela: “Myslím, že jsme měli možnost nabrat nové zkušenosti a zahrát si proti kvalitním soupeřům. Sice jsme spadli do druhé výkonnostní skupiny, ale opět nás to bude motivovat k usilovnému trénování a návratu do A skupiny”.

Tímto bych chtěl jménem nás, hráčů, také poděkovat našim věrným divákům, rodičům, kteří s námi cestují i do vzdálených koutů České republiky, kde se nám mimo fanouškovské podpory snaží vytvořit také domácí zázemí a servis.

Jakub Večeřa