25. 09. 2021

V předstihu jsme zahájili 2.ligu mužů

V sobotu jsme v předstihu zahájili novou sezonu 2. ligy mužů, na kterou jsme se po tak dlouhé nečinnosti strašně těšili.

Byť naše příprava v září byla rozbitá častými nemocemi, nakonec jsme se sešli v docela slušné sestavě, byť někteří lehce nemocní, a někteří po delší nemoci.

V zápase si odbyla premiéru naše největší letošní posila - bývalý reprezentant, extraligový hráč a nově také trenér v našem projektu Volley Beskydy Tomáš Široký neboli Godzi. Jsem rád, že ho jeho děti a svěřenci přesvědčili k tomu, aby si s nimi zahrál. Ze staré gardy, která to táhla přes 10 let nás zbylo opravdu málo a většinu tak v týmu tvoří naši mladí, převážně ještě kadeti. Nejen můj, ale výkon celého týmu odpovídal tomu, že jsme se v této sestavě sešli poprvé. Na druhou stranu nám ukázal, že individuální parametry a schopnosti našich mladých jsou vysoko nad standardem.

V zápase jsme si mohli dovolit prostřídat úplně všechny, což je z dlouhodobého pohledu moc důležité. Vítězství 3:1 a plný bodový zisk jsou tak zaslouženou odměnou za úsilí a nasazení v tréninku.

V nové hale v Nové Bělé jsme snad konečně našli domácí prostředí s odpovídajícími podmínkami, za což bych chtěl panu starostovi Lumíru Bahrovi poděkovat. V sobotu přivítáme největšího favorita 2. ligy mužů a tyto zápasy nám ukážou, jak na tom doopravdy jsme.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás přišli podpořit a věříme, že o víkendu nás opět nenechají na holičkách.

Michal Provazník