26. 01. 2024

1.liga mužů - S Libercem jsme zakončili nadstavbu

​V pátek 26. ledna jsme vítězstvím 3:0 s Libercem zakončili druhou část 1. ligy mužů. Play Off jsme měli sice jisté již od účasti v 1. skupině nadstavby, přesto jsme se chtěli probojovat do první čtyřky a začínat tak semifinále doma. To se povedlo, a díky čtvrtému místu po celé základní části přivítáme ve čtvrtfinále opět Liberec doma 2.2. a 3.2., a dáme si tak odvetu za loňské vyřazení z Play Off.

Čtvrtfinále je pro nás klíčové s ohledem na předsezonní cíl postoupit do semifinále 1. ligy mužů a věřím, že se na něj připravíme tak, abychom ho zvládli. Kluci se opět výkonnostně posunuli, jejich hra je stabilnější, téměř všichni již mají za sebou nějaké sety i zápasy v Extralize mužů, a tak věřím, že to ukážeme i na hřišti.

Samozřejmě největším favoritem soutěže jsou po první části Dobřichovice, ale jak ukázala loňská sezona, ne vždy jsou výkony a výsledky ze základní části rozhodujícím faktorem. Speciálně u klubů jako jsou Liberec, České Budějovice, Brno nebo i my, hodně záleží na tom, kteří z hráčů působících i v Extralize se zápasu zúčastní. Zajímavé bude také sledovat výkony Bučovic, které mají co vracet Velkému Meziříčí po loňském překvapivém vypadnutí ve čtvrtfinále a Hradce Králové, který se netají svými ambicemi postoupit do Extraligy.

U nás bude hlavní tíha ležet na hráčích kategorie U20 a U22 jmenovitě: Kubovi Sztolárikovi, Martinu Hilšerovi, Tomáši Flegrovi, Michalu Přibylovi, Tondovi Klimešovi, Kubovi Malíkovi, Šimonu Spišském, hostujícím Martinu Vitáskovi z Kojetína, na liberech Kubovi Krejčíčkovi, Štěpánu Míčkovi a Bohdanu Ptáčkovi. Samozřejmě mohou být posíleni o stabilní hráče Extraligy mužů Jirku Bendu, Tomáše Míška a Matěje Kolouška. Rádi bychom vytvořili domácí prostředí, a proto Vás zveme na nejbližší zápasy do nové sportovní haly v Ostravě Třebovicích v pátek 2.února od 18 hodin a sobotu 3.února od 14 hodin.

Michal Provazník

Hlavní trenér