21. 01. 2024

Extraliga U18 - Turnaj jsme vedli v bojovném duchu

​O víkendu 20.-21.1. 2024 jsme hráli v Ostravě extraligu U18, na kterou jsme nebyli v plné sestavě kvůli zraněním některých hráčů a tak jsme věděli, že kvalita hry nebude taková, jaká by být měla. I přes tyto komplikace jsme se kousli a dali jsme šanci všem hráčům, i z lavičky.

Na první zápas nastoupila naše základní sestava proti kamarádům z Green Volley Frýdek-Místek. Věděli jsme, že je to kvalitní soupeř, a tak nezbývalo nic jiného, než je zkusit překvapit. V prvním setu jsme neuspěli kvůli nevynuceným chybám a nevoláním si na balóny. Bohužel se tyto chyby opakovaly i nadále ve všech sadách, ale bojovali jsme až do konce, a tak jsme hráli vcelku pěkný volejbal, i když výsledek byl 0:3 (20, 23, 19).

V druhém zápasu se na nás připravili kluci z Ústí. Toto byl nejvyrovnanější zápas víkendu. Stačilo nám držet servis a mít dobrou obranu jak v síti, tak v poli a měli jsme na ně. První set jsme vyhráli, jelikož pro soupeře bylo hřiště malé, a tak po většinu času jejich útoky končily v zámezí. Druhý set se ovšem vzpamatovali a s přehledem si vzali set. Třetí sada už ale byla opět vyrovnaná. Z naší strany byl problém v obraně na síti, které soupeři využili, a útoky přes kůl procházely jeden za druhým, ale i přes to jsme byli bojovní, a chtěli jsme hrát. V neprospěch pro nás jsme set ukončili velmi těsným výsledkem. Čtvrtý set jsme opravili chyby, kvůli kterým jsme prohráli předchozí hru a znovu se pustili do boje, který skončil úspěchem. Přišel na řadu tiebreak a v hřišti jsme nechali všechno, a i když jsme prohráli tak jsme odehráli velmi kvalitní zápas. (21, -14, -23, 25, -15).

Předposlední zápas se odehrál proti SGLD Brno. Měli velmi kvalitní servis, výbornou obranu, dobrý útok a celková sehranost týmu byla skvělá. Na to my jsme zareagovali v podobě bojovnosti a projevených emocí. V prvním setu Brno hrálo jejich hru a set vyhráli. V setě druhém jsme je překvapili lepším útokem, výměnou jednoho smečaře za univerzála a tato změna nám přinesla půl ovoce v podobě vyhraného setu. Za stavu 1:1 jsme se do nich pustili dál, ale už nám nejspíš došly síly a v dalších setech nás Brno rozneslo a zápas jsme prohráli, ale rozhodně jsme jim lehce zatopili. (-18, 22, -19, -16)

Poslední zápas víkendu byl proti Hradci Králové. Už jsme neměli co ztratit, a tak jsme se alespoň snažili si zahrát kvalitní a hezky vypadající volejbal. Náš úkol byl ubránit jejich rychlou hru středem, jelikož měli vysoké a rychlé blokaře. Neštěstí ale bylo v tom, že jsme byli na ně malí, a tak jsme nedokázali blokovat ve výšce smeče a jejich útoky létaly nad naším blokem. V prvním setu bylo na naší straně až moc chyb a na jejich straně nebojácnost, tento set ovládli na plné čáře. Do druhého setu jsme opravili chyby a vyhráli set. Zbytek zápasu se Hradec vzpamatoval z druhé sady a s přehledem vyhráli. (-9, 26, -18, -22)

Víkend jsme si s týmem užili a zahráli si skvělé zápasy i přes to, že jsme vše prohráli. Celý turnaj jsme vedli v bojovném duchu a nedali jsme výhry soupeřům zadarmo.

Jakub Večeřa

kapitán družstva